close
Domov > Ljudje > Področja dela

Področja dela

Družba Medis je sestavljena iz več podjetij v različnih državah, matična enota v Sloveniji pa je organizirana v več sektorjih, ki se osredotočajo na različne ciljne skupine oziroma opravljajo podporne aktivnosti.

Najbolj tipični delovni mesti v prodajnih sektorjih sta produktni vodja in strokovni sodelavec. Na teh delovnih mestih so nepogrešljivi sodelavci z naravoslovno izobrazbo, torej predvsem farmacevti, zdravniki, biologi in kemijski inženirji.

Produktni vodje

Produktni vodje so zadolženi za iskanje novih inovativnih izdelkov in njihovo uvajanje na trg. Marsikdaj imajo priložnost širši javnosti predstaviti povsem nova zdravila, ki jih trg še ne pozna, zato je njihovo delo zelo zanimivo, raznoliko in hkrati strokovno zahtevno. Najprej poskrbijo za lastno spoznavanje zdravila, ugotovijo, kako in kje ga bo uporabljal zdravnik in kaj je najbolje za bolnika. Vse to znanje prek strokovnih sodelavcev prenašajo zdravstvenemu osebju, širšo javnost pa informirajo predvsem s pomočjo oglaševanja in organizacije dogodkov, kongresov ter delavnic.

Strokovni sodelavci

Strokovni sodelavci na terenu se srečujejo v glavnem z zdravniki in drugim zdravstvenim osebjem in jim predstavljajo Medisove izdelke ter njihove prednosti za bolnike. Tudi to delo je strokovno zahtevno, saj morajo zdravila zelo dobro poznati, hkrati pa imajo priložnost vsak dan srečati zanimive strokovnjake z različnih področij, kar njihovemu vsakdanjiku doda dinamiko in priložnost, da se tudi sami naučijo nekaj novega.

Regulativa

Strokovnjaki, predvsem s farmacevtsko izobrazbo, ki se bolj kot na terenu vidijo pri delu v pisarni, hkrati pa so tudi izredno natančni, so nepogrešljivi v službi za regulativo. Tu pripravljajo in pregledujejo dokumentacijo, ki je potrebna za registracijo zdravil in medicinskih pripomočkov, spremljajo klinične raziskave in zapisujejo neželene učinke zdravil.

Logistika

V logistiki poskrbijo, da vse v zvezi z dobavo, nabavo, skladiščenjem in transportom Medisovih izdelkov teče tako, kot mora. Zaposleni z izobrazbo ekonomske in komercialne smeri se zaposlujejo na mestih prodajnih, nabavnih in izvoznih referentov. Kot ekipa morajo delovati usklajeno tudi z vsemi produktnimi vodji in sodelavci v regulativi, da lahko učinkovito obvladujejo zaloge in da poskrbijo za primeren način transporta in skladiščenja občutljivejših zdravil.

Tržno komuniciranje

V službi za tržno komuniciranje nastajajo Medisovi promocijski materiali (oglasi, prospekti, letaki, spletne strani, aplikacije …). Sodelavci z različno izobrazbo, od grafičnih oblikovalcev do komunikologov, lahko dajo duška svoji ustvarjalnosti in organizacijski žilici. Služba za tržno komuniciranje skrbi tudi za izvedbo dogodkov, kot so lansiranja novih izdelkov, pikniki, novoletne zabave za zaposlene in stranke ter za redakcijo in postavitev internega časopisa Prelet.

Informatika

V oddelku informatike je zaposlena skupina strokovnjakov z računalniškega področja. Skrbijo za Medisov poslovno-informacijski sistem ter vso računalniško in tehnično opremo podjetja. Pomemben segment njihovega dela je načrtovanje razvoja informacijskih sistemov oziroma iskanje programskih rešitev, ki bodo lahko sledile tempu dela in potrebam po pregledu nad podatki.

Finance in računovodstvo

Finančno-računovodski sektor skrbi za finančno poslovanje. Na tipičnem delovnem mestu, kot so na primer računovodja, knjigovodja, sodelavec v plačilnem prometu, planer-analitik in druga, so v glavnem sodelavci z ekonomsko izobrazbo, pa tudi drugih profilov.

Družba Medis ostaja vodilno neodvisno podjetje pri zagotavljanju celovitih storitev, ki obsegajo zaključne klinične raziskave, planiranje, registracije, nabavo, aktivno promocijo in prodajo ter skladiščenje in distribucijo.

Medisov e-novičnik
Strinjam se s pogoji uporabe