close
Domov > Za medije > Novice

Novice

Znani so zmagovalci Medis Awards 2017

Med zmagovalci mednarodnega natečaja za izjemne raziskovalne dosežke v klinični medicini in farmaciji Medis Awards 2017 tudi trije slovenski zdravniki.

Podelitev nagrad je potekala v operi in gledališču Madlenianum v Beogradu, kjer je več kot 500 zbranih raziskovalcev, zdravnikov, farmacevtov, akademikov in drugih strokovnjakov pozdravil predsednik Srbske akademije znanosti in umetnosti, prof. dr. Vladimir Kostić. Nagrade je zmagovalcem izročil generalni direktor družbe Medis, Tone Strnad.

Medicina vsak dan rojeva nove, odlične zgodbe, tudi v Srednji in Jugovzhodni Evropi. Natečaj Medis Awards že četrto leto omogoča, da so raziskovalni dosežki zdravnikov in farmacevtov prepoznani. Najboljše izbere in nagradi mednarodna strokovna žirija pod vodstvom predsednika žirije prof. dr. Matije Tomšiča, predstojnika Kliničnega oddelka za revmatologijo v Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana.

Komisija je letos pregledala in ocenila rekordno število 166 prijav zdravnikov in farmacevtov iz sedmih držav Srednje in Jugovzhodne Evrope ter izbrala 19 finalistov Medis Awards. Slovenski zdravniki in farmacevti so prijavili letos na natečaj 37 del. Med finalisti so bili v letošnjem že četrtem natečaju tudi štirje Slovenci: ginekolog dr. Andraž Dovnik, dr. med., revmatolog Jaka Ostrovršnik, dr. med., pediater Klemen Dovč, dr. med., in dr. Veronika Rutar Gorišek, dr. med. Med njimi so kar trije, Andraž Dovnik, Klemen Dovč in Veronika Rutar Gorišek, na svojem specialističnem področju premagali mednarodno konkurenco in osvojili nagrado Medis Awards 2017.

Nagrade Medis Awards se letos podeljujejo na področju anesteziologije, gastroenterologije, ginekologije, farmacije, nevrologije, oftalmologije, pediatrije, pulmologije (z alergologijo) in revmatologije. Ocenjuje in izbira jih neodvisna mednarodna žirija: iz Slovenije prof. dr Matija Tomšič (predsednik žirije) in prof. dr. Barbara Cvenkel (oftalmologija), iz Avstrije prof. dr. Reinhold Kerbl (pediatrija), iz Bosne in Hercegovine prof. dr. Milenko Bevanda (gastroenterologija), iz Hrvaške prof. dr. Branimir Anić (revmatologija) in prof. dr. Nenad Karanović (anesteziologija), iz Madžarske prof. dr. Nandor Acs (ginekologija), iz Makedonije prof. dr. Sašo Stojčev (nevrologija), iz Srbije prof. dr. Ivan Stanković (farmacija) in prof. dr. Branimir Nestorović (pulmologija).

Nagrade Medis Awards so zmagovalcem natečaja svečano podelili 30. novembra 2017 v Beogradu, operni in gledališki hiši Madlenianum. Zmagovalci so prejeli skulpturo kiparja Jakova Brdarja, Bodočnost, ter denarno nagrado.

Seznam zmagovalcev in njihovih znanstvenih prispevkov, za katere so prejeli nagrado, je objavljen na www.medis-awards.com.

Medisov e-novičnik
Strinjam se s pogoji uporabe