close
Domov > Za medije > Novice

Novice

Družba Medis ima novo generalno direktorico

Dolgoletnega generalnega direktorja podjetja Medis, d.o.o., Toneta Strnada, je nasledila dr. Martina Perharič, dosedanja direktorica sektorja Farmacevtika v istem podjetju. Tone Strnad, ki je podjetje Medis ustanovil in vodil 29 let, ostaja predsednik Nadzornega sveta.

 Dr. Martina Perharič, magistra farmacije, je svojo poklicno pot začela kot raziskovalka na Inštitutu za patološko fiziologijo ljubljanske Medicinske fakultete in se po opravljenem doktoratu iz temeljnih nevrobioloških ved kot vodja terapevtskih področij za novo uvajana inovativna zdravila pridružila ekipi v podružnici farmacevtskega podjetja Hoechst (kasneje Aventis). Nekaj let zatem je prevzela vodenje sektorja Farmacevtika v podjetju Medis v Ljubljani z željo, da v stimulativnem, ustvarjalnem in učečem se okolju pomaga zgraditi vodilno neodvisno mednarodno podjetje za medicinski marketing v tem delu Evrope.

S 1. januarjem 2018 je po 17 letih dela v Medisu prevzela vodenje podjetja. Sedaj je z mislimi in načrti za nove širitve že v naslednjem obdobju, v katerem odgovorno sprejema vlogo generalne direktorice:

»Tudi nadalje si bom prizadevala, da bomo v Medisu skupaj ustvarjali razliko med dobrim in odličnim proizvodom, storitvijo, sodelavcem in ekipo, s tem pa izrazito vplivali na zdravje ljudi, ki imajo kljub bolezni tudi zaradi Medisa privilegij, da se lahko zdravijo z najboljšimi zdravili. Prepričani smo, da se bomo močno in zdravo razvijali, saj imamo odlične temelje: talente, voditelje, vire, vztrajnost in voljo, prizadevne in pametne ekipe, znanje in odprta srca; skokovit tehnološki napredek in nenehno prilagajanje slednjemu pa nam bo še dodatno pomagal, da bomo še boljši, drzni, posebni, inovativni in uspešni.

Pomemben del našega uspeha bo tudi uspešno lansiranje in trženje naših lastnih proizvodov na večini trgov EU, kjer sedaj še nismo prisotni, ter uvajanje najnovejših proizvodov obstoječih in novih partnerjev znotraj segmentov zdravil, medicinskih pripomočkov in opreme, diagnostike ter estetske medicine, ki bodo lahko še izboljšali zdajšnje terapevtske možnosti.«

Dr. Perharičeva je v svoji karieri sodelovala pri razvoju več uspešnih blagovnih znamk in odlične ekipe sodelavcev, s katerimi so skozi vsa ta leta uvedli mnoga inovativna zdravila na trge, kamor se je Medis širil in kjer so bila ta zdravila nujno potrebna. Je tudi soustanoviteljica in prva urednica revije Naša lekarna in ena od idejnih ustanoviteljev nagrad Medis Awards za raziskovalne dosežke v medicini in farmaciji.

Tone Strnad o svoji naslednici na položaju generalne direktorice Medisa: »Imam veliko srečo, da vajeti prepuščam svoji dolgoletni sodelavki, s katero zelo podobno razmišljava in ki je že zadnja leta počasi prevzemala vedno več mojega dela. Ima ogromno energije, zelo veliko znanja, izkušenj in modrosti.«

Tone Strnad, ustanovitelj družbe Medis, d.o.o., in nova generalna direktorica dr. Martina Perharič (Foto: Urban Modic)

 

Časnik Finance je oktobra 2017 Medis na lestvici TOP 101 uvrstil med največje poslovne skupine in podjetja v letu 2016 na 88. mesto s prihodki 73,2 mio € in čistim dobičkom 7,9 mio € ter med najuspešnejše poslovne skupine in podjetja v letu 2016, in sicer na 15. mesto (EBITDA marža 11,6 % in ROA 15,3 %). Po poročanju časnika Delo dne 30. oktobra 2017 je skupina Medis Intago, katere glavni del je Medis, d.o.o., zasedla 90. mesto med top 100 skupinami podjetij po čistih prihodkih od prodaje v letu 2016.

Družba Medis je v skoraj 30 letih delovanja z veliko zavzetostjo sodelavcev, s pomočjo novih tehnologij ter seveda z izborom in uvedbo odličnih proizvodov aktivno prispevala k napredku zdravljenja na trgih srednje Evrope. Dr. Perharičeva kot velik razlog za odlično rast in razvoj podjetja izpostavlja znanje in prizadevno delo vseh zaposlenih v podjetju:

»Za dobro uveljavitev v tako zahtevni panogi, kot je farmacija, in na tako različnih trgih je ključno, da kontinuirano gradimo ekipe sodelavcev, ki so zavezani k skupnemu cilju in si prizadevajo, da bi s svojim delom prispevali k boljšemu zdravljenju ljudi. Najboljši rezultat je ozdravljen bolnik! Seveda potrebujemo sodelavce s specifičnimi znanji in individualnimi ekspertizami, a šele ko jih postavimo skupaj v odlične ekipe, dobimo tisto pravo strokovno moč, ki je tudi največji kapital našega podjetja.

Osebno vedno zelo cenim vložen trud, pozitivno naravnanost do dela in željo po izboljšavah. Rezultati pridejo, če zagotoviš, da sodelavci lahko skrbijo za najvišjo kakovost in napredek, pri delu uživajo in so za to ustrezno nagrajeni. To je jedro vsega, kar medisovci smo, in s to mislijo delujemo na vseh področjih ter snujemo ambiciozne načrte za širitve v prihodnosti

Medis je vodilno samostojno podjetje za medicinski marketing v regiji. S skrbno izbranimi inovativnimi zdravili in nujno medicinsko opremo že skoraj 30 let skrbi za zdravje ljudi na območju srednje Evrope in Balkana. Svoja inovativna zdravila jim zaupajo v trženje na tem območju največji svetovni proizvajalci zdravil. Tako z več kot 100 različnimi inovativnimi zdravili v več kot 400 farmacevtskih oblikah Medis pokriva večino terapevtskih področij: nevrologijo, bolečino, odvisnost, revmatologijo, diabetologijo, endokrinologijo, gastroenterologijo, kardiologijo, pulmologijo, onkologijo, oftalmologijo, pediatrijo, ginekologijo, stomatologijo idr.

Medisova zgodba se je začela leta 1989, in sicer z dobro poslovno idejo ustanovitelja Toneta Strnada, mag. farmacije, in zeliščno lekarno v Ljubljani. Skoraj tri desetletja pozneje je Medis uspešno mednarodno podjetje, ki pod strogim sistemom skladnosti poslovanja deluje v več kot 10 državah.

Vstopili pa so tudi na področje izobraževanja v zdravstvu. Z najnovejšimi simulatorji za učenje osnovnih in naprednih postopkov v medicini, kot so učenje postopkov oživljanja in intubacije, simulacija poroda in krvavitev, so opremili že nekaj ustanov v Sloveniji in tujini ter s tem omogočili generacijam mladih zdravnikov in medicinskih sester, da se lahko učijo na visoko dovršenih simulatorjih.

Medisov vsakoletni poslovni uspeh in konstantna dvomestna rast prodaje temeljita na ljudeh in odličnih proizvodih. »Naše zaposlene odlikujejo znanje, energija, strast do dela, sodelovanje, velika želja po uspehu in zavezanost pravim vrednotam. In prav na tem gradimo tudi našo prihodnost. Krepili se bomo v več smereh, s širitvijo programov tujih proizvajalcev, z razvojem lastnih proizvodov, kjer smo v zadnjih letih naredili pomemben korak naprej, in širitvijo na nove trge,« pravi Tone Strnad.

Družba Medis ima sedež v Sloveniji, hčerinska podjetja pa delujejo v Avstriji, Bosni in Hercegovini, na Hrvaškem, Madžarskem, v Makedoniji in Srbiji ter od lanskega leta tudi v Bolgariji. Svojo prisotnost vztrajno širijo in iz leta v leto skrbijo za zdravje vse več bolnikov v srednji Evropi in na Balkanu. Za odlično oskrbo trgov se trudi 300 zaposlenih, v veliki večini z univerzitetno izobrazbo naravoslovnih in ekonomskih usmeritev. Skupaj uresničujejo Medisovo poslanstvo – bolnikom omogočati dostop do sodobnega, učinkovitega in varnega zdravljenja.

Foto: Aleš Bravničar

Medisov e-novičnik
Strinjam se s pogoji uporabe