close
Domov > Za medije > Novice

Novice

Varstvo osebnih podatkov v podjetju Medis

Medis je vedno bil predan zaščiti vaših podatkov.

V mescu maju ste gotovo prejeli precej e-pošte z bolj ali manj isto vsebino. Podjetja so vas, ob pripravah na skladnost s Splošno uredbo EU o zaščiti podatkov (GDPR), zasula s prošnjami, obvestili in opozorili, vse pa se je vrtelo okoli vaših osebnih podatkov.

Uredba, ki je pred kratkim stopila v veljavo, je naravnana predvsem tako, da krepi pravice posameznikov in nalaga obveznosti upravljavcem in obdelovalcem podatkov. Posameznikom, katerih osebni podatki se obdelujejo, omogoča pravico do dostopa do osebnih podatkov, pravico do popravka, pozabe, izbrisa, omejitve obdelave, ugovora in prenosljivosti podatkov. Upravljavcem in obdelovalcem podatkov pa nalaga izvajanje ustreznih varnostnih ukrepov, obveznost uradnega obveščanja o kršitvah varstva osebnih podatkov in v nekaterih primerih tudi imenovanje uradne osebe za varstvo podatkov (DPO). Uredba postavlja tudi nekaj novih pravil, ki se tičejo preglednosti in dostopnosti informacij o obdelavi osebnih podatkov, kar je za posameznike še posebej pomembno.

V podjetju Medis vaše osebne podatke od vedno jemljemo resno. Ob izvajanju naših aktivnosti vedno pazimo, da smo skladni z veljavno zakonodajo, naše stranke in kupce pa vedno postavljamo na prvo mesto. V sklopu priprav na novo uredbo, smo tako tudi mi imenovali uradno osebo za varstvo podatkov (DPO) in formirali delovno skupino, ki se aktivno trudi za vzpostavitev in ohranjanje skladnosti ter izvedli analize in aktivnosti za skladnost.

Varovanje osebnih podatkov je proces, ki nikdar ni zares zaključen. Opraviti ima z razvojem tehnologije, temeljnimi procesi v podjetju, kulturo podjetja in ozaveščenosti zaposlenih v njem. V Medisu zato prilagajamo temeljne operativne procese in politike varovanja osebnih podatkov ter dvigujemo nivo ozaveščenosti o varovanju osebnih podatkov med zaposlenimi. S tem se približujemo najpomembnejšima načeloma nove uredbe, načeloma vgrajenega in privzetega varstva vaših podatkov. Z uresničevanjem teh dveh načel bomo v podjetju Medis z vsakim novim dnem ustrezno pripravljeni na izzive, ki jih prinaša varovanje vaših osebnih podatkov. In to je, v času bliskovitega razvoja tehnologije, tudi naš cilj.

Za kontakt z našo odgovorno osebo za varstvo podatkov nam prosim pišite na dpo(at)medis-health.com.

Medisov e-novičnik
Strinjam se s pogoji uporabe